1000mods – Valand

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 ställs vissa evenemang in. Du hittar mer information i vår kalender eller på facebook. Har du köpt biljett, ber vi dig kontakta inköpsställe eller arrangör. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade kring dessa här på hemsidan, på vår Facebook-sida och respektive Facebook-evenemang. Gå till vår facebook-sida

1000mods

Live, 16 maj, 2020

Presenteras av KB-West

Från att ha varit ett källarband till att spela på fullsmockade arenor, får man betrakta 1000mods som det mest framgångsrika grekiska rockbandet under det senaste decenniet. Nu kommer de till Göteborg i samband med släppet av nya skivan ”Youth of Dissent”.

Influerade av 70-talet vad gäller låtskrivande och deras kärlek till äldre utrustning och analogt ljud, samt det strålande 90-talet, var det aldrig någon tvekan om att blanda all sin inspiration till att skapa ett unikt recept på explosiv tung musik som är svår att kopiera. Det andas retrorock och doom rock, fuzzy heavy rock och space rock, till och med grunge. 1000mods levererar något som tillfredsställer såväl stoners som metal heads.

Debutalbumet ”Super Van Vacation” som kom 2011 anses vara en klassiker på den europeiska tungrockscenen och blev likväl en banbrytare för grekisk rockmusik. Senaste och tredje plattan ”Repeated exposure to…” släpptes för fyra år sedan, men nu har bandet äntligen annonserat att ett nytt mästerverk är på gång i studion.

Med deras obevekliga turneringsschema världen runt och efter att ha spelat på de största europeiska metalfestivalerna har 1000mods en ständigt växande fan base. Nu är det äntligen dags för Göteborg att få sin beskärda del av de grekiska rockarna!

Facebook