Andy McKee – Valand

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 ställs vissa evenemang in. Du hittar mer information i vår kalender eller på facebook. Har du köpt biljett, ber vi dig kontakta inköpsställe eller arrangör. För närvarande är inga konserter i Valands egen regi inställda, men vi fortsätter att hålla er uppdaterade kring dessa här på hemsidan, på vår Facebook-sida och respektive Facebook-evenemang. Gå till vår facebook-sida

Andy McKee

Inställd, 26 mars, 2020

Inställd pga COVID-19

Köpta biljetter återbetalas automatiskt.

Amerikanske gitarrvirtuosen Andy McKee kommer till Göteborg och Valand den 26 mars!

Ryktet om Andy McKee från Kansas har galopperat fram över videosajten Youtube, men han har också turnerat flitigt jorden över, dessutom sida vid sida med artister som Prince och Dream Theater. Hans speciella teknik väcker förundran och utrop om omöjligt gitarrspel, han slår takten på gitarrens kropp samtidigt som både vänster och höger hand flänger fram och tillbaka över gitarrhalsen för att lägga ackord och spröda toner.

Andy McKee är en av världens bästa inom akustisk gitarr. Hans ungdomliga energi och känsla för melodier höjer honom ytterligare. Han underhåller både ögon och öron när han förvandlar sin stålsträngade gitarr till en enmansorkester genom sin unika stil.

Gitarrintresset väcktes i de tidiga tonåren, då handlade det om elgitarren. Som sextonåring började han spela akustisk gitarr och talar om influenser som Michael Hedges, Don Ross, Billy McLaughlin och han nämner gärna mer pop, rock och hårdrocksorienterade inspiratörer som Metallica, Iron Maiden, Björk och Peter Gabriel.

Det var över tio år sedan Andy McKee besökte Göteborg, så detta är ett tillfälle du inte bör missa!

Presenteras av: KB West
Åldersgräns: 18 år

Biljetter

Facebook