Björn Rosenström Unplugged – Valand

Björn Rosenström Unplugged

Live, 14 augusti, 2018

På Valands Veranda

Björn Rosenström Unplugged på Valands Veranda, tisdag 14 augusti. Fri entré.

Björn Rosenström född 8 augusti 1970 i staden Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare som tidigare har upprätt som trubadur.
Björn Rosenström växte upp i Sävedalen i Partille utanför Göteborg. Förutom att Rosenström är låtskrivare och artist är han också jurist; han har en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Rosenström läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

När Björn Rosenström var klar med studierna år 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan Låtar som är sådär. Skivan tog bara en och en halv dag att göra. Björn tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i Sverige. Efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Under loppet av ett år såldes plattan utan marknadsföring i 110 000 exemplar och den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan!

Denna tisdag bjuder vi på en exklusiv unplugged konsert med Björn – Showen börjar 20.30!

Välkommen!