Bloodbound – Valand
×

På grund av rådande omständigheter måste vissa evenemang ändras, flyttas eller ställas in och öppettider kan ändras. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Bloodbound

Live, 29 oktober, 2021

Support: Tungsten

Det svenska power metal-bandet Bloodbound gör i augusti två spelningar i sitt hemland.

29 oktober: Göteborg, Valand
30 oktober: Stockholm, Nalen Klubb

Ända sedan starten 2004 har Bollnäs-bandet Bloodbound fått stora framgångar med sin power metal. Deras musik jämförs ofta band som Helloween och Iron Maiden men Bloodbound ska inte ses som några kopior av de större banden. Medlemsbytena har varit många under åren men det har inte hindrat bandet från att växa sig starkare för varje release. Den senaste plattan ”Rise Of The Dragon Empire ” släpptes 2019 och precis som vid de tidigare släppen har reaktionerna varit starka över hela världen.

Sverige är ett av de mest framgångsrika länderna inom hårdrock och Bloodbound är ett bra exempel på den enormt höga kvalitet som banden håller.

Tungsten support till Bloodbound
Det är nu klart att det svenska bandet Tungsten blir förband på Bloodbounds spelningar i Stockholm och Göteborg i oktober. Tungsten bildades av trumlegenden Anders Johansson (Manowar, fd Yngwie Malmsteen, fd Hammerfall och mycket annat) tillsammans med sina söner Karl och Nick Johansson och sångaren Mike Andersson (Cloudscape, Fullforce mm). Debutplattan We Will Rise släpptes 2019 och bandet har synts på flertalet festivaler sedan dess.

Biljetter finns på www.triffidanddanger.se.