Club Bellman – Valand

Club Bellman

Kulturkalaset, 15 augusti – 16 augusti, 2018

Hyllningar till Evert Taube och Olle Adolphsson på Lilla London.

Den 15 augusti hyllar vi Evert Taube och den 16 augsti Olle Adolphsson. På Lilla London.

15 augusti – Koljeögon hår och snedgångna klackar
Hyllning till Evert Taube med Christoffer Lindahl, Hanna Bendz och Karl- Johan Karlsson.

Hanna Bendz driver tillsammans med Christoffer Lindahl, Club Bellman i Valandhuset i Göteborg och Karl Johan är inhämtad från högsta instans vid Göteborgs gosskör samt Göta Par Bricoles kör. Tillsammans utgör de den utmärkta trion då vi betraktar oss som yrkesamatörer i Bacchi tjänst. Något som jag tror att Mäster Taube hade tyckt om.

Vi följer den saltstänkta sjöbusen Taube på hans svindlande äventyr på de sju haven. Vi lyssnar på hans berättelser om hans tid som cowboy på Pampas slätter. Vi låter oss imponeras av dennes bedrifter som charmör och kvinnokarl. Talanger som ligger latent hos varje sann trubadur…

 

16 augusti – Dagen är nära och natten slut 
Hyllning till Olle Adophsson med Christoffer Lindahl och Klara Wising

Vi bestämde oss för att inleda ett samarbete jag och Klara, med Olle i fokus. Utan att ta bort roten i visan så ger Klaras ljusa och klara stämma tillsammans med Christoffers gedigna gitarrspel och djupa röst en skön kontrast i visvärldens annars så mansdominerande atmosfär. Det är välgjorda arrangemang och mycket sångarglädje i vårt program med både välbekanta och mindre kända visor som vi ger oss ut med i sommarvärmen. Följ med oss och Valand på Kulturkalaset och njut då Olles musik verkligen andas sommar och folksjäl.

 

Kom en stund innan och avnjut Lilla Londons à la carte-meny