Den sista festen – Valand

Den sista festen

Göteborg Film Festival, 25 januari, 2019

Årets invigningsfest är en resa mot vår undergång.

Årets invigningsfest är en resa mot vår undergång. Det är en konstupplevelse och ett interaktivt performance. Men också bara en fet fest. En fest med Tv-shop, sms-lån och aktieportföljer. Det blir liveakter på fyra våningar, sex dansgolv, och oändliga skrymslen och salar att upptäcka.

Matriarken Pacha och hennes följe leder oss genom Valands våningar där du är statist och medskapare när undergången spelar huvudrollen. De sju dödssynderna står på rad, med frosseriet i spetsen, för att få dig att glömma apokalypsen och ditt eget ansvar i den. Men för den som är villig att släppa taget finns också en möjlighet till en katharsis. På den sista festen blir du kanske en ny människa i väntan på slutet.

Den 25 januari är det invigning av Göteborg Film Festival 2019. Festivalens 42:a upplaga har apokalyps som huvudfokus, vilket ingen på årets invigningsfest kommer att missa. Förbered dig på en resa genom mänsklighetens fördärv och din egen förnekelse. Gör upp med alla dina synder när du får en sista chans till själslig rening denna imaginära sista kväll på jorden.

Apokalyps. Invigningsfest. Välkommen till fyra våningar av fest, dans, galenskap och vanvett denna sista kväll innan undergången när vi samlas för Den sista festen. Dörrarna till Valandhuset öppnar 20.00 den 25 januari.

Köp biljetter till Den sista festen här. 

Det är andra året Johanna Beckman arrangerar invigningsfesten och agerar bokare åt Göteborgs Film Festival. Förutom det är hon kreativ chef för Trädgården/Under Bron i Stockholm. Har startat upp konsert- och eventarenan Nobelberget. Varit bokare och drivande kraft för Gagneffestivalen. Bokar svenska artister på by:Larm i Oslo. Med sig har hon scenkonstnär Angela Wand som tidigare arbetat med rosade trilogin Satans Demokrati, Cirkus Cirkör, Joe Labero, Lena Philipsson och Stockholms stadsteater. Och Malou Bergman som är konstnär, fotograf och gallerist på Candyland. Hon är också känd för att skapa mötesplatser med totalupplevelser i Stockholms underground konstscen.

Har varit en drivande kraft i den stora konstutställningen LVL4 som just avslutat Satans demokrati triologin.