Gathering Of Kings – Valand

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 ställs vissa evenemang in. Du hittar mer information i vår kalender eller på facebook. Har du köpt biljett, ber vi dig kontakta inköpsställe eller arrangör. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade kring dessa här på hemsidan, på vår Facebook-sida och respektive Facebook-evenemang. Gå till vår facebook-sida

Gathering Of Kings

Live, 23 maj, 2020

Releasespelning för nya skivan

Gathering Of Kings - förra årets stora snackis inom melodiös hårdrock och AOR, är tillbaka med ett nytt album. I samband med releasen av det nya albumet "Discovery" i maj, gör bandet exklusiva spelningar i Lidköping, Linköping och Göteborg, där alla låtar från "Discovery" kommer att framföras live i sin helhet för första och kanske sista gången någonsin.

Lördag 23 maj kl. 19:00
Åldersgräns 18 år+

Gathering Of Kings gjorde en bejublad premiärspelning på Sweden Rock Festival i sommar och följde upp den spelningen med ännu en succé på Skogsröjet och nu senast inför ett fullsatt Valand i Göteborg. Nu är det dags för fler Sverigespelningar.

Till releasespelningarna kommer bandet med följande musiker;

Sång:
Rick Altzi (Masterplan)
Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites)
Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind)
Tobias Jansson (Saffire)
Alexander Frisborg (Helldog)

Gitarr:
Victor Olsson (Saffire)
Jhonny Göransson (Streamline)

Bas:
Mikael Planefeldt (NorthTale, Streamline)

Keyboards:
Joel Selsfors (Creye)
Erik Wiss (Cap Outrun)

Trummor:
Efraim Larsson (Saffire, Streamline)
Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra)

Nytt album 15 Maj!

Gathering Of Kings släpper sitt andra studioalbum ”Discovery” fredagen den 15 maj via RN Records. Albumet producerades av Thomas ”Plec” Johansson i The Panic Room Studio, Skövde och trummorna har spelats in i Nordic Sound Lab i Skara tillsammans med Thomas “Plec” Johansson, Bengan Andersson och Victor Olsson. Låtskrivarprocessen sköttes som vanligt av Victor Olsson, med textjälp av radarpartnern Alexander Frisborg. Executiva producenter är Ron Dahlgren, Nina Dahlgren och Victor Olsson. Omslaget har målats av Markus Vesper. Skivan innehåller 12 spår bl.a de hyllade singlarna ”Heaven On The Run”, ”Moonlight” och ”Kiss From Above”. Initiativtagare och ledare för Gathering Of Kings som liknats vid ett svenskt Phenomena eller Avantasia är Ron och Nina Dahlgren som till vardags driver Rocknytt.

Biljetter