Hellacopters officiella efterfest – Valand
×

Coronainformation: Restriktionerna lyfts 9 februari. Vissa evenemang ändras, flyttas eller har ställts in. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Hellacopters officiella efterfest

Officiell efterfest, 28 maj, 2022

THE DRIPPERS, ÅSKVÄDER, UPPLOPPET & VELVETEEN QUEEN

Valand i samarbete med Riff Öl & Riot On The Rocks Whisky bjuder in till "Hellacopters officiella efterfest" på Valand efter konserten på Liseberg.

Live: THE DRIPPERS, ÅSKVÄDER, UPPLOPPET & VELVETEEN QUEEN
ÖPPET 23 -03 . Entre 100 kr
The Hellacopters, ett av Sveriges största rockband, spelar på Liseberg den 28 maj för att fira releasen av deras första platta sedan 2008. Eyes Of Oblivion tog sig snabbt upp på förstaplatsen på försäljningslistorna och Hellacopters befäster sin plats som Sveriges rock-kungar.
Den officiella efterfesten inleds kl 23 på Valand, mitt på Avenyn ett stenkast ifrån Liseberg.
Det kommer bjudas på inte mindre än 4 band på scen, vi har samlat Göteborgs mest högenergiska rockband för att bjuda på en explosiv avslutning på årets rockafton.
Utöver livekonserter kommer det bjudas på DJ-underhållning av högsta klass och i baren serveras självklart Dregens öl ”Riff” och Hellacopters nysläppta whisky ”Riot On The Rocks”.
The Drippers
Göteborgsbandet The Drippers är ett av de ledande banden inom undergroundvågen av actionrock som dragit över världen under de senaste åren.
Sound baseras på 90-talets storheter som Gluecifer, The Hellacopters, New Bomb Turks och Turbonegro såväl som klassiska band som Motörhead, MC5 och Radio Birdman.
The Drippers på Spotify: https://spoti.fi/3hpIzb8
Upploppet
Upploppet är Göteborgsbandet som gjort rocken farlig igen.
Med inspiration från 50-talet, actionrocken och punken levererar man knivskarpa riff och en show som inte ens kan förklaras med ord. Sedan bandet utökades till en kvintett har man tagit ännu ett steg mot att kunna erbjuda den ultimata rockexplosionen.
Göteborgs undergroundkungar måste upplevas live.
Spotify: https://sptfy.com/7BP8
Åskväder
Åskväder har tydliga influenser från vår tids legender såsom The Hellacopters och Turbonegro men lyckas ändå hålla sig till sin egen stil och skapar på så sätt en ny typ av rock för ett nytt årtionde. Åskväder släppte debut Ep:n Quick Fixes 2018 och under 2020 släpptes deras självbetitlade fullängdsdebut via The Sign Records. Den andra fullängdaren, Fenix, släpps 2022. Det nya albumet tar Åskväders sound till en helt ny nivå jämfört med debuten då ett mål för albumet var att fånga stämningen och ljudbilden från de eftertraktade liveframträdandena.
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5zYx4c78zBIEgqCehLLxX6
Velveteen Queen
Velveteen Queen är ett nytt ungt rockband som startade 2021 och är baserat i Göteborg med sina rötter i 70- och 80-talets rockmusik. Sedan bandet släppte sin debutsingel i mars 2022 har de redan hunnit med flertalet konserter, varit supportact till Hardcore Superstar och den 11 juni gör de sin första festivalspelning på Sweden Rock Festival.
Jakob Herrman (Top Floor Studios) om Velveteen Queen.” Velveteen Queen har verkligen en framtid framför sig. Ung, hungrig, begåvad och hårt arbetande.Jag är helt golvad av både deras energi och kvaliteten på låtarna. Ser verkligen fram emot att se Velveteen Queen på de stora scenerna inom en snar framtid! ”
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6kbpkEoKjzTFJQkS3gpF9D