Klabbes Bank – Valand
×

Coronainformation: Vaccinationspass införs 1 december. Vissa evenemang ändras, flyttas eller ställas in och öppettider kan påverkas. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Klabbes Bank

Live, 25 november, 2021

Arrangör: Nefertiti Jazz

Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound.

2019 började med ett besök i studio och i november samma år släppte bandet sitt sjätte album som även vann årets jazz på Manifestgalan i februari 2020. Manifestgalan är den oberoende musikindustrins motsvarighet till grammis.

Det är en sextett där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett kollage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av elektronica, improvisation, noise och magiska melodier.

De senaste åren har banken turnerat i USA, Mexiko, olika jazzfestivaler i Europa och sedan de första spelningarna 2003 har bandets musik varit i ständig förändring.

Klas-Henrik Hörngren – keys
Pontus Hedström – sax
Thomas Backman – sax, klarinett
Kristoffer Alehed – trombonb
Jacob Öhrvall – bas, synthbas
Martin Öhman– trummor, elektronik
Rasmus Persson – utljud
Fotograf: Siri Kristinsdottir

Arrangör: Nefertiti Jazz