Lina Nyberg och Bohuslän Big Band – Valand

Lina Nyberg och Bohuslän Big Band

Live, 16 mars, 2023

Nefertiti at Valand

"The world’s a stage"! Välkommen till ett specialskrivet verk av Lina Nyberg.

Bohuslän Big Band möter en av Sveriges mest kreativa och innovativa kompositörer och jazzsångerskor – Lina Nyberg. Konserten utgår från den svit i sju delar som Lina Nyberg skrivit för Bohuslän Big Band men presenterar även henne som kompositör, arrangör, dirigent och sångerska.

Varje del av sviten är tillägnad en kompositör eller musiker som varit betydelsefull för henne. Det blir stycken som Lina valt ut, som haft stor betydelse för henne och speglar hennes kärlek till storbandsgenren. En väl avvägd blandning av nytt och gammalt.

– Jag har tidigare utforskat rörelseimprovisation och kombinationen av fri improvisation, strikt notation, sväng och klang-rikedomen hos större orkestrar är något som inspirerar mig, säger Lina Nyberg.

Lina Nyberg har i sitt sätt att komponera kammarmusik och jazz brutit ny mark för såväl storband som symfoniorkestrar. 2023 markerar 30-årsjubileet för hennes första skiva ”Close”. Sedan 2020 är hon ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och är flerfaldigt prisad med stipendier och utmärkelser som Grammis, Sveriges Radios pris Jazzkatten och Lars Gullins stipendium med mera.

Medverkande: Bohuslän Big Band Lina Nyberg – kompositör, arrangör, dirigent och sångerska