Playhouse: Toppklass – Valand
×

Coronainformation: Vaccinationspass införs 1 december. Vissa evenemang ändras, flyttas eller ställas in och öppettider kan påverkas. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Playhouse: Toppklass

Live, 7 december, 2021

Arrangör: Nefertiti Jazz

Trion Toppklass startades med idén om att skapa musik där det inte finns ramar eller begränsningar, en strävan att gå ifrån de klassiska rollerna som tillhör respektive instrument. Toppklass är en gitarrtrio, men också en bastrio och en trumtrio. Likt en lek hoppar rytmer, melodi och ackompanjemang mellan musikerna och det är personen som tar rodret som bestämmer var musiken ska ta vägen härnäst.

I kompositionerna finns inspiration från svensk filmmusik och modern jazz. De berättar historier från livet – ofta med en känsla av vemod. Referenser kan dras till såväl Björn Isfält som Shai Maestro och Georg Riedel. När kompositionerna möter trion kan allt hända. Allvaret och vemodet möts av lekfulla tolkningar.

Trion vänder och vrider på musiken, ut och in, hit och dit och ibland bortom rimliga gränser. Lite som att slänga in sin favorittröja i tvättmaskinen och inte vara helt säker på att den tvättas i rätt antal grader. Tillsammans bidrar de med positiv skevhet till ett skönare liv!

Efter konserten blir det jam!

Maria Dahlin – trumset
Boel Mogensen – kontrabas
Johan Ekeberg – gitarr

Fri Entré – Ingång från Vasagatan
På Playhouse-tisdagarna går det inte att boka bord, men det finns sittplatser som vanligt, samt en enkel meny för den som vill äta något.