Rocknytt Indoor – Valand

Rocknytt Indoor

Live, 8 januari, 2022

Flyttas till nytt datum!

Med de nya restriktionerna som har kommit så kan vi tyvärr inte genomföra Rocknytt Indoors den 8 januari så som det var tänkt. Vi är jätteledsna och ber er att hålla i biljetten tills vi kommer med mer information om ett nytt datum. Tack för förståelsen och ta hand om er där ute kära vänner.

Lördagen den 8 januari 2022 går den andra upplagan av Rocknytt Indoor av stapeln på Valand i Göteborg. Det blir en helkväll med AOR och melodiös hårdrock.

Vi lovade er som var på Rocknytt Indoor i januari att vi skulle göra om detta.
Vi håller vårt löfte och är otroligt stolta och glada över att kunna presentera TREAT, GATHERING OF KINGS och JD MILLER.

TREAT är ett av de stora kultbanden i svensk hårdrockshistoria. Bandet albumdebuterade redan 1985 med Scratch And Bite och har totalt släppt åtta studioalbum, varav det senaste, ”Tunguska”, släpptes 2018. Med låtar som ”Get You On The Run”, ”World Of Promises”, ”Take Me On Your Wings”, ”You’re The One I Want”, ”Party All Over”, ”Roar” och ”Skies Of Mongolia” har de satt stort avtryck inom svensk melodiös hårdrock.

Treat består av sångaren Robert Ernlund, gitarristen Anders Wikström, trummisen Jamie Borger, keyboardisten Patrik Appelgren och basisten Nalle Påhlsson.

GATHERING OF KINGS fick på grund av coronaviruset och den pandemi som nu råder, ställa in sina exklusiva releasespelningar för det nya albumet ”Discovery”, bland annat ett releasegig här på Valand. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Precis som vid de tidigare inställda releasespelningarna, kommer nu nytt datum att bli den första gången som hela det nya albumet ”Discovery” spelas live, inför publik. GOK har sedan de släppte sin superhyllade debutplatta ”First Mission” (2019), spelat inför 10 000 på Sweden Rock Festival och gjort succé på den svenska försäljningslistan för fysiska album där de toppat listorna för både hårdrock och vinyl! Initiativtagare och ledare för Gathering Of Kings, som liknats vid en svenskt typ av Phenomena eller Avantasia-projekt, är Ron och Nina Dahlgren som till vardags driver Rocknytt.

Gathering Of Kings kommer med följande uppsättning: sångarna Rick Altzi, Jonny Lindkvist, Tobias Jansson, Apollo Papathanasio och Alexander Frisborg, gitarristerna Victor Olsson och Magnus Mild, basisten Mikael Planefeldt, keyboardisten Joel Selsfors samt trummisarna Efraim Larsson och Jonas Källsbäck.

JD MILLER är ett melodiöst hårdrocksband från Borås. De spelar en AOR-doftande melodiös hårdrock som gränsar till metal. Bandet släppte sitt debutalbum ”Grand Intentions” 2014 och uppföljaren ”World War X” kom 2017. Bandets tredje album ”Afterglow” släpptes 2019. Det albumet tog dem ut i Europa som support till Soto.

JD Miller består av sångaren Peter Halldén, gitarristen Elias Fröjd, basisten Mikael Bielinski och trummisen Emil Eriksson.

Kvällens konferencier är Niklas Nordholm från Rocknytt.

 

Valand och Rocknytt önskar dig varmt välkommen till Rocknytt Indoor 2022.

Biljetter