Rose Tattoo – Valand
×

Coronainformation: Restriktionerna lyfts 9 februari. Vissa evenemang ändras, flyttas eller har ställts in. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Rose Tattoo

Nytt datum, 18 juli, 2022

Presenteras av KB West

”All i need is a rock 'n' roll band and somewhere new to play” är en rad från ”Rock 'n' Roll Outlaw, den första låten på australiensiska Rose Tattoos debutalbum.

Idag, mer än 40 år senare, har varken sångerna, det legendariska albumet eller spelglädjen och nyfikenheten på nya scener förminskats. För de lojala europeiska fansen väntar en större turné som naturligtvis gör nedslag i Sverige.

1976 lade hårdrocksikonerna grunden för en karriär som verkligen förtjänar attributet ”legendarisk”. Det längsta tjänstgörande, fortfarande aktiva hårdrocksbandet har stått upp som fågeln Fenix ur rock ‘n’ roll-askan trots lite ledig tid och förändringar i sin line up, bara för att slå ännu hårdare nu. Det ”extrema bandet för extrema människor”, som frontman Gary ”Angry” Anderson uttrycker det, är det energiska soundtracket från flertalet generationer, det musikaliska uttrycket för en distinkt livsstil och sist men inte minst viktig inspiration för många band som till exempel Guns ‘N’ Roses. Den speciella mixen som karaktäriserar Rose Tattoo musikaliskt tilltalar ett brett spektrum av publik som älskar energin och råheten och grytan av rock ‘n’ roll, blues, punk och heavy metal. Även om raseriet från det förflutna har förändrats är det inte föråldrat och letar sig fortfarande fram i den imponerande tunga kraften som Rose Tattoo bjuder på, inte minst live.

Presenteras av: KB West
Datum: 12 juli 2021 18 juli 2022
Dörrarna öppnas: 19.00
På scen: 20
Pris: 320kr
Åldersgräns: 18 år

Biljetter

Facebook