Samantha Fish – Valand
×

På grund av rådande omständigheter måste vissa evenemang ändras, flyttas eller ställas in och öppettider kan ändras. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

Samantha Fish

Live, 12 mars, 2022

Presenteras av KB West

När Kansas City-födda Samantha Fish debuterade år 2009 var det med en egenproducerad och inspelad skiva. Mycket har hänt sedan dess, och det är inte för intet som Samantha Fish nu beskrivs som en av den moderna bluesgenrens mest lovande stjärnor. Med en handfull släppta plattor och senaste skivsuccén ”Kill or Be Kind” i bagaget är det dags för en turné som tar henne till Sverige och Göteborg den 12 mars 2022!

Det tog inte lång tid från det att Fish släppte sin inofficiella debut till dess att hon blev ett välkänt namn inom roots- och blueskretsar. Efter att ha turnerat tillsammans med Cassie Taylor och Dani Wilde under parollen ”Girls with Guitars” blev hon kontrakterad till skivbolaget Ruf och släppte 2011 sin label-debut ”Runaway”. Året efter vann hon, tack vare den skivan, pris som ”Best new artist” på amerikanska Blues Music Award.

Sedan dess har Fish fortsatt att få välförtjänt uppmärksamhet för hennes kraftfulla och karismatiska liveframträdanden, liksom för hennes unika förmåga att tänja bluesgenrens alla gränser. Samantha Fish är en bluessångerska och gitarrist av världsklass, med en alldeles särskild förmåga för att skapa låtar med lika mycket känsla som attityd. Albumet ”Kill or be kind” släpptes i slutet av 2019, mixad och producerad av Grammyvinnarna Steve Reynolds och Scott Billington, är en storslagen skiva som genererat topplisteplatser och placerar Samantha Fish i det absoluta toppskiktet av moderna amerikanska bluesstjärnor.

Presenteras av: KB West
Datum: 12 mars
Dörrarna öppnas: 19
På scen: 20
Åldersgräns: 18 år
Biljetter