The Dead Daisies – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

The Dead Daisies

Live, 17 november, 2023

Bandet som gett plats åt en lång rad av hårdrockens bästa gästar Göteborg.

Hårdrockens mesta supergrupp kommer till Sverige med sin oförfalskade kärlek för klassiska bluesriff, sväng och musik som går rakt på sak.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.
Åldersgräns 18 år.

Det finns supergrupper – och så finns det SUPERGRUPPER. Det australiska kollektivet The Dead Daisies tillhör den senare sorten. Med ständigt roterande besättning och tillåtande svängrum har bandet blivit något av ett givet depåstopp för rockhistoriens fixstjärnor. Och mitt i denna strida ström av medlemsbyten har medgrundaren, gitarristen och ständige medlemmen David Lowy (Mink, Red Phoenix) stått som en stenstod sedan allra första början.

Bandet bildades 2013, med en musikalisk mission sprungen ur hårdrockens 70- och tidiga 80-tal. Gruppen genomsyras av en intensiv förkärlek till bluesriff och maximala kraftsatsningar i varje led av musiken. Medlemmar med bakgrund i band som Guns N’ Roses, The Rolling Stones, The Psychedelic Furs, Mötley Crüe och Nine Inch Nails har kommit och gått. Och då har vi bara skrapat på ytan av bandets historia. För närvarande utgörs gruppen utöver Lowy av basisten Michael Devin (Whitesnake), gitarristen Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), trummisen Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner, Ozzy Osbourne) och sångaren John Corabi (Angora, Scream, Mötley Crüe).

När The Dead Daisies hanterar rocken kan man inget annat än konstatera att ryktet om genrens död är starkt överdrivet. Lowy med vänner får den att låta mer välmående än någonsin.