The Liberators – Aron Flam & Henrik Jönsson – Valand
×

På grund av rådande omständigheter måste vissa evenemang ändras, flyttas eller ställas in och öppettider kan ändras. För mer information se vår kalender eller läs mer här.

The Liberators – Aron Flam & Henrik Jönsson

På scen, 10 november, 2021

Biosittning

"The Liberators - Aron Flam & Henrik Jönsson" kommer till Valand, Göteborg!

Datum: 10/11 2021
Tid: 20.00 (Dörrarna öppnas 19.00)
Längd: 110 min. inkl. paus
Åldersgräns: 18+

”The Liberators” är en frispråkig scenföreställning av och med Aron Flam och Henrik Jönsson som framförs i sex svenska städer under senare delen av hösten 2021. I sitt första gemensamma scenframträdande diskuterar, dissekerar och debatterar Aron och Henrik det rådande politiska läget i Sverige, de utmaningar vårt samhälle står inför och vart vi med nuvarande politiska styrriktning är på väg. Med frihet som centraltema berörs aktuella ämnen så som cancel-culture, censur och yttrandefrihet. Med utgångspunkt i sina respektive egna erfarenheter av frihetsinskränkning ger Henrik och Aron sin syn på var vi som samhälle befinner oss, vart vi är på väg och varför det är hög tid att stå upp för frihetliga värden. Under föreställning berättar Aron för första gången öppet om rättsprocessen kopplat till hans bok ”Det här är en svensk tiger” och varför en del av hans meningsmotståndare till varje pris vill förbjuda och smutskasta den. Henrik delger i sin tur händelseförloppet kring den riktade cyberattacken mot hans hemsida i samband med releasen av hans bok ”Frihetligt självförsvar”.

I ”The Liberators” ställs Henrik Jönssons magnetiska berättarförmåga och pedagogiska patos mot Aron Flams knivskarpa logik och sällsynta fallenhet för att framkalla dålig stämning. Vid första anblick tillsynes varandras diametrala motsats – den ene en välartikulerad och rationell entreprenör och samhällsdebattör från Skåne, den andre en cynisk intellektuell komiker och författare från Stockholm. Lika främmande för varandras världar som de två privatspanarna Lord Brett Sinclar och Danny Wilde i 70-talsserien ”Snobbar som jobbar” – den ene en högdragen brittisk adelsman, den andre en amerikansk livsnjutare och kvinnotjusare. Men likt sina fiktiva föregångare Sinclair och Wilde, har Aron och Henrik valt att fokusera på det som binder dem samman snarare än skiljer dem åt och vill med föreställningen ”The Liberators” slå ett gemensamt slag för den frihetliga värdegrund som förenar dem.

Den första delen av föreställningen består av enskilda framträdanden av Aron och Henrik, den andra av dialog och åskådarstyrd frågestund.

Biljetter och mer info finns på www.theliberators.se.