Viktoria Tolstoy och New Places Orchestra – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Viktoria Tolstoy och New Places Orchestra

Jazz, 16 december, 2022

Nefertiti på Valand

Dags att varva ned inför julen med Viktoria Tolstoy och New Places Orchestra.

Musiken denna kväll kommer främst bestå av standards men även av låtar från Beatles, Aretha Franklin och Michael Jacksons repertoar samt svenska folkvisor arrangerade för storband.

New Places Orchestra ledd av kompositören Håkan Broström bildades 2010 och har sedan dess gjort en rad intressanta projekt med gästartister samt framgångsrika föreställningar på egen hand. Bandet har arbetat med artister som Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Tommy Körberg, Meja, Ulf Wakenius, Sven Zetterberg, Jennifer Brown, LaGaylia Frazer m.f.l
Samarbetet med gästartister har varit viktigt för att nå en större publik men har även en stark identitet på egen hand.

Viktoria Tolstoy är sedan länge etablerad som en av de ledande rösterna på dagens jazzscen – kristallklar och vibrerande, ibland vild, aldrig helt tam.
När Viktoria Tolstoy sjunger en sång så är det aldrig enbart en tolkning; hon formar och gör den alltid till sin egen. Helt orädd kastar hon sig mellan genrer och är en mästarinna på att fånga kärnan i allt hon tar sig för. En färgstark sångerska och mångsidigt begåvad artist som toppar sig själv varje gång hon äntrar en scen.

Saxar: Johan Christoffersson, Lina Lövstrand, Robert Nordmark, Magnus Dölerud, Emma Josefsson
Tromboner: Karin Hammar, Agnes Darelid, Ebba Åsman, Kristoffer Siggstedt
Trumpeter: Bo Strandberg, Linnes Jonson, Danne Johansson, Elin Andersson
Gitarr: Max Schultz
Piano: Britta Virves
Bas: Jon Henriksson
Trummor: Sebastian Ågren
Ledare plus lite saxsolon: Håkan Broström
Sång: Viktoria Tolstoy