American Ladies in the House – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

American Ladies in the House

På scen, 25 oktober, 2023

Showen som gjorde en bejublad turné under våren 2023 kommer tillbaka till Sverige. En konsertupplevelse med tre fantastiska artister som har sina rötter från där blues & soul har sin vagga.

From The Soul presenterar stolt ”American Ladies in the House”.
Showen är en manifestation för de svarta kvinnliga amerikanska artisterna inom blues&soulmusiken. En konsertupplevelse med tre fantastiska artister samtidigt på scen som alla har sina rötter från där genren har sin vagga. -THE REAL DEAL!

Medverkar gör artisterna: ANNIKA CHAMBERS (US), TERRIE ODABI (US), LADY A (US).

Terrie Odabi beskrivs i San Francisco Chronicle: ”Is easily the most dynamic blues and soul woman to have emerged in the Bay Area since Etta James came out of San Franciscos Fillmore District in the Fifties”. De nyanser av känsla och djup som hon lägger i musiken och förmågan att improvisera har gjort henne till en av de främsta och mest respekterade inom bluesgenren. Hennes skiva ”My Blue Soul” 2016 rankades i listan Living Blues Top 50 som årets bluesalbum.

Annika Chambers musikaliska bildning började i skolan där hon sjöng gospel. Hon har en ovanlig bakgrund för en bluessångerska och var anställd av USAs armé och turnerade under sju år för att muntra upp soldaterna, bland annat i Kosovo och Irak.
Tillbaka i Houston startade hon The House Roles Band som deltog i International Blues Challenge 2012. Debutalbumet ”Making My Mark” kom 2014. Chambers fick utmärkelsen Blues Music Award 2019 i kategorin ”Soul Blues Female Artist of the Year”. Senaste plattan är ”Good Trouble” tillsammans med maken Paul DesLaurier. Numera bor paret i Florida.

Lady A från Seattle i USA är ett yrväder både på och utanför scen och rör sig obehindrat mellan blues, funk och gospel med en fantastisk publikkontakt och scennärvaro – det fullkomligt sprakar om hennes artisteri! Publiken blir oundvikligen indragen i en gemensam fest när hon uppträder. Lady A har nyligen släppt det nya albumet ”Satisfyin” med musik som det verkligen är svårt att låta bli att dansa och klappa händerna till.

Hon har jämförts med artister som Tina Turner och Chaka Khan och har genom åren uppträtt med artister som Denise Lasalle, Little Milton, Chemekia Copeland, Dr John, Bobby Rush, Kenny Neal och många fler och har mottagit en mängd hyllningar för sin musik, bland annat nominerades hennes första album från till Blues Music Award och hennes andra album till den bästa egenproducerade CD-skivan av Washington Blues Society. Hon mottog även nomineringen av Washington Blues Society i kategorin Best Performer

Med andra ord, välkommen till en riktig show den 25 oktober kl 20!