Coca Carola – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Coca Carola

Live, 18 november, 2023

Support Enskild Firma & Prekariatet

COCA CAROLA ÄR TILLBAKS I GÖTEBORG!

Bandet bildades i Åkersberga strax norr om Stockholm -86, ettrig punk, pop eller rock om du så vill. Full fart, massor av melodier och mängder av jävlaranamma har alltid präglat bandet.

Redan -87 släpptes debutsingeln, som i ärlighetens namn inte låter något vidare. Men den gjordes, och just viljan och envisheten att göra saker var viktiga för bandet där i början och följde med under Cocas hela tid. Spelningar runt om alla tänkbara ställen i Stockholm med förorter de första åren, blev senare turer upp och ner genom landet.

Winberg kom in på gitarr 91 och då började det låta bättre, när så Mellberg anslöt på bas -94 formades Cocasoundet så som de flesta kom att känna det.

Förutom det ändlösa spelandet genom Sverige genomfördes en Tysklandsturné, ett par rundor till Norge, en vecka i Polen samt en galen turne´ i Ryssland under åren som följde.

Ett högt tempo med skivsläpp i princip vartannat år samt spelningar mer eller mindre helg efter helg vid sidan om allas ordinarie jobb tog till sist ut sin rätt.

Efter 18 år, 136 låtar, en bra bit över 450 spelningar och över 22 000 mil på vägarna lade ett av landets mest envisa undergroundband ned verksamheten, strax efter att det sista albumet ”kryp din jävel” släppts 2004. De har efter det dykt upp på diverse jubileum och stödgalor för kortare uppträdanden samt på Peace & love festivalen i Borlänge 2012. I samband med den festivalen släpptes även en samlingsskiva.

Under 2023 kommer Coca Carola tillbaka och gör ett antal väl valda spelningar. Mellberg har inte velat vara med men kan möjligen dyka upp och gapa lite eller spela tamburin på någon spelning. Basen har han dock lämnat över till Åke Noring som redan -94 gjorde ett par konserter med bandet, och spelade på singeln ”Inbördes beundran”. Han har tidigare även gjort flera av bandets skivomslag

 

ENSKILD FIRMA

Enskild Firma är ett Göteborgsbaserat band som på hösten 2021 av en teknikalitet råkade befinna sig i samma replokal, med en grundidé om att få vem som helst som lyssnar att släppa behärskningen.

Med influenser från pop-punk, progg och alt-rock är de här för att bjuda på minnesvärda hooks, drömmiga grooves och en explosiv dynamik.

Med texter på svenska, har de som mål att fånga sina lyssnare i sina kryptiska berättelser som inspirerar dem att gräva djupare.

Med Sveriges (kanske) längsta sångare, och ett jävla riv är de svåra att glömma.

Enskild Firma vann även Göteborgsfinalen i Emergenza!

 

PREKARIATET

Med energi och vemod har Prekariatet ett sound som för tankarna till postpunken och Imperiet. Deras låtar har beskrivits som ögonbrynshöjande med raka, ärliga texter och de räds varken från att beröra tabubelagda ämnen eller att leverera precisa samhällsskildringar.

Bandet har följt upp sin debut-EP “Status: Prekär” med singlarna “Halt! Stopp!” & “Wandas” och arbetar i nuläget på ett fullängdsalbum.

De ingår i det Göteborgsbaserade musikkollektivet Studio Chapman som håller hus i källaren under Crippas Café på Chapmans Torg. Där har de ett nära samarbete tillsammans med punkbandet En Svensk Tiger där sångaren Pär Larsson varit med och producerat låtar.

Prekariatet är onekligen ett band på frammarsch och bara framtiden kan utvisa vilken väg de väljer att gå!