Iris Bergcrantz – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Iris Bergcrantz

Live, 18 april, 2023

Nefertiti på Valand

I vår ambition att presentera Sveriges bästa jazzvokalister har vi nöjet att  presentera Iris Bergcrantz!

Verksam på scener i Berlin, New York, London, och i somras sågs och hördes hon i Allsång på Skansen (SVT).

Iris och hennes liveband bjuder på musik från alla hennes skivor, både eget material och personliga tolkningar av Olle Adolphson. Publiken kan förvänta sig både temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid.

Iris har släppt tre rosade album i eget namn. ”Young Dreams” blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020, samt utnämnt till Årets bästa vokaljazzalbum i både Lira Musikmagasin och i Los Angeles Jazz Bossa & Beyond. På senaste ”Trasighet och fransar” tolkar hon Olle Adolphson – med den äran.

””När en kvinnlig sångerska tar sig an Adolphson blir jämförelser med Monica Zetterlund nästan oundvikliga. Men var lugna! Bergcrantz försöker inte låta som Monica Z. Hon är sannerligen ingen blek kopia. Hon låter som sig själv. Och det räcker långt, mycket långt.”
– Sten Wistrand, Kulturdelen

” Trasighet och fransar, ja. Det vemodiga och dubbelbottnade i så många av Olle Adolphsons sånger (om kärleksförhållanden) får en stark lyster när det filtreras genom Iris Bergcrantz ungdomliga, ljusa och lätta röst.”
– Alexander Agrell, Sydsvenskan””

Iris Bergcrantz – sång
Calle Brickman – piano
Anders Fjeldsted – bas
Andreas Fryland –trummor