Larry Goldings / Peter Bernstien / Bill Stewart – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Larry Goldings / Peter Bernstien / Bill Stewart

Live, 14 februari, 2023

Nefertiti på Valand

Det är snart fyra år sedan Larry Goldings gjorde sin succéspelning på Jazzklubben Nefertiti.

Då som nu med sina trogna följeslagare Peter Bernstein och Bill Stewart.

Tre musiker som alla är bland de bästa på sina respektive instrument. De har de spelat ihop i 25 år och bildar ett extraordinärt team, som erbjuder lyssnaren allt som en orgelbaserad trio skall ha –  uppfinningsrikedom och groove.

Grammy-nominerade pianisten, keyboardisten, kompositören – Larry Goldings är en av sin generations främsta musiker med  sin funkiga, bluesiga, och expressiva musik men också friare utforskningar av jazzen tillsammans med musiker som Maceo Parker, John Scofield och Jack DeJohnette.
Anlitad av Norah Jones, Tracy Chapman, Elton John – listan är oändlig.  Han var faktiskt på Nefertiti  redan -92 med Maceo Parker!

Trummisen och kompositören Bill Stewarts CV går inte heller av för hackor. Även Bill har spelat med Maceo Parker och John Scofield, men också Dave Holland.

New York-bon Peter Bernstein, gitarr, mötte som ung den framstående gitarristen Jim Hall som uppmärksammade honom tillsammans med John Scofield och Pat Metheny.
Jim kallade honom som en av de mest imponerande gitarrister han någonsin hör) och idag är han en av världens främsta gitarrister.

Larry Goldings – Hammond B3.
Peter Bernstein – g.
Bill Stewart – tr.