Lastkaj 14 – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Lastkaj 14

Live, 28 april, 2023

Support: LACKLAND & SMÅJÄVLAFÖTTER

2017/18 blev åren då Lastkaj 14 på riktigt presenterade sig för den bredare massan. Från att mestadels ha spelat för inbitna trallpunkare nådde bandet med fjärde albumet ”Becksvart” en helt ny lyssnarskara.

En bra beskrivning av trallpunkarnas musik är att tänka sig valfritt album med Lars Winnerbäck som man spelar på 78 varv istället för 33. Vemodigt, melodiskt med catchiga refränger, allt utfört i ett jävla tempo och med en konstant frenesi och attityd. De mörka, syrliga och samhällskritiska texterna sjungs av alla medlemmar i gruppen vilket ger en bredd som är svårslagen.
Flitigt turnerande, en brinnande tro på det dom gör samt en ständigt växande publik gör att LK14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige!

”I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene hens oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig! Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!!!”

Support:

LACKLAND

LACKLAND bildades av 2021 av Anthony Strand (från Örebro legenderna Siegmenn), Martin Westerstrand (LOK, Lillasyster) och Rickard Alriksson (The Accidents, Nasum) efter en helg med mycket bastu och mycket Bad Religion. De spenderade 2021 med att repa och skriva material samt skicka runt demos och etablera namnet. Detta ledde till att promotion bolaget Republic 66 fick upp ögonen för orkestern och ett samarbete inleddes. Hösten 2022 kom första singeln ”We are the Ones Who Won´t Forget”. Låten etablerade LACKLANDs sound och både låten och videon som spelades in har spelats flitigt på diverse musikaliska plattformar. LACKLAND följde snabbt upp med singel nummer två ”Where is the Unity” och i samband med det gjorde LACKLAND live-debut med hela två promotion gig på samma dag på Pub Anchor i Stockholm. Spelningen i Göteborg blir bandets fjärde och samtidigt som det repas inför detta förbereds också singel nummer tre ”Till the End” som förväntas släppas i slutet av mars.

”Vare sig det är studio eller live ska Lackland stå för ett jävla tryck! Vi tänker inte låta Göteborg bli något undantag!”

SMÅJÄVLAFÖTTER

Småjävlafötter skränar föraktfullt mot snubbkultur, högertroll och vuxenliv. Till d-takt blandar Fötterna trallvänliga refränger med Malins distinkta avgrundsvrål.
Göteborgsbandet (där ingen är från Göteborg) har sedan 2020 släppt ett gäng singlar och EP:s så som IST och Du Är Ful När Du Gråter. Senaste EP:n Maskorsbarn släpptes i Januari i år och är första samarbetet med Second Class Kids Records.

Datum: 28 april 2023
Tid: 19:00
Pris: 250kr