Marius Neset Quintet – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Marius Neset Quintet

Live, 8 mars, 2024

Nefertiti at Valand

Marius Neset — den prisade norske saxofonisten återigen i Göteborg  – nu med sin Quintet.

En av Europas hetaste unga jazzmusiker. Risk för utsålt igen —  ty senast var det fulltsatt .

”Det råder ingen tvekan om att Neset är en av de mest kritikerrosade och professionellt hyllade musikerna på den europeiska jazzscenen”, skrev nättidningen Jazz In Europe. Marius Nesets musikerkarriär sträcker sig över 20 år. Redan när han var drygt 20 turnerade han runt världen med JazzKamikaze – i Europa USA, Asien och Nordafrika. Bergenfödde Marius Neset har mottagit Spellemannsprisen 2014, och varit nominerad till Nordiska Rådets musikpris. Han har skrivit beställningsuppdrag för Bergens Filharmoniska Orkester och Bergen Big Band. Han Geyser skeiven för London Sinfonietta blev uruppförd på BBC Proms i Royal Albert Hall i september 2022.

Detta är en musiker som famnar mycket brett med sin musik, ömsom kantig och ekvilibristisk, ömsom lyrisk och svindlande vacker.

Pianisten Magnus Hjorth och trummisen Anton Eger, är med i Marius Neset kvartett  Next. Övriga medmusiker är keyboardisten Elliot Galvin, vars soloplatta blev ”Album of the Month” i The Guardian. Basisten Conor Chaplin som också spelat med Billy Cobham, Bobo Stenson och Jacob Collier m. fl.