New Model Army Unbroken Tour – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

New Model Army Unbroken Tour

Live, 15 mars, 2024

Brittiska kultbandet New Model Army återvänder till Sverige för att presentera sin sextonde platta ”Unbroken”. Den första av fyra spelningar sker på Valand den 15 mars.
New Model Army började skriva albumet 2021 influerat av allt som händer i en snabbt föränderlig värld och i deras egna liv. ”Unbroken” låter mycket som New Model Army, men samtidigt annorlunda.
Vi kan förvänta oss både nya låtar kombinerat med gamla hits.

New Model Army bildades i Bradford 1980 och inspirerades av Northern Soul, punkrock och den tidens eldiga stämning. Sedan dess har de haft en lång, kreativ och händelserik resa. De har varit massivt inflytelserika i ”post-punk”, ”folk-rock”, ”politisk-rock”, ”goth”, ”metal” och alla typer av musikaliska subkulturer, men de har bestämt vägrat att tillhöra någon genre eller stil som skulle begränsa dem. Trots det har bandet fortfarande miljontals albumförsäljningar, lockat några av de största producenterna och har byggt upp en nästan religiös hängivenhet bland fans. Allt utan att göra en enda konstnärlig eller kommersiell kompromiss.

Lineup
Justin Sullivan | vocals
Andrey Smirnov | guitars
Fabian “Dee” Dammers | guitars
Peter Baltes | bass
Sven Dirkschneider | drums