Nine Sparks Riots – Valand

Nine Sparks Riots

Live, 7 april, 2023

Nefertiti på Valand

Änteligen ... Efter succéspelningen på Nefertiti 2021 är de nu tillbaka.

Samma sväng samma ös.
Nine Sparks Riots är kompositören, arrangören och trombonisten Kristian Perssons musikaliska kärlek – ett pågående projekt som för oss till en sprakande värld med element av modern funk, jazz, hiphop och neosoul. Tillsammans med sina medmusiker skapar han en närmast osannolik mix av sanslöst gung och känslosamma slingor av febrig musik. Hittills har Nine Sparks Riots musik miljontals lyssningar på Spotify.

Som frilansande trombonist har han rört sig fritt över genregränserna och samarbetat med internationella artister som Allen Stone, Miike Snow, Mark Lettieri, Braxton Cook, Dee Dee Bridgewater och Hubert Laws samt turnerat i ett trettiotal olika länder runtom i Europa, Asien, Afrika, Sydamerika och Mellanöstern. Kristian har även samarbetat med stora delar av Sveriges soul- hiphop- och pop-elit, så som Linnea Henriksson, Cleo, Daniela Rathana, Janice och Melo m. fl.

År 2020 tilldelades han Björn J:son Lindhs stipendium med motiveringen:

”J:son-stipendiet 2020 går till en stämningsskapande ekvilibrist där klangkvalitet, klara strukturer och sväng förefaller vara ledord. För musik som talar till både kropp och själ i kombination med en instrumental skicklighet av allra högsta kvalitet.”

Kristian Persson – trombon
Karl Olandersson – trumpet & flygelhorn
Noé Berne – elgitarr
Britta Virves – klaviatur
Petter Olofsson – elbas
Sebastian Ågren – trummor