Sisters of Invention – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Sisters of Invention

Live, 21 september, 2023

Nefertiti at Valand

Med Göteborgsmusiker i centrum!

Vi tar det från början:
Systrarna Malin och Karolina Almgren, har under namnet Sisters of Invention skrivit och spelat in musik i 20 år!
I tioårsåldern fick de tillgång till familjens analoga 16-kanalers porta.

Deras musikaliska samarbete nådde en ny nivå. Skolloven ägnades åt att skriva musik, öva på de instrument de systerligt hade delat upp mellan sig, sedan spela in. De lärde sig snabbt att sätta upp mikrofoner, patcha till rätt kanaler och bygga upp låtarna: först trummor & bas, sedan adderas piano och synthar för att till sist överösa låtarna med saxofoner, percussion och sångstämmor.

En enorm frihet, kreativitet blandad med ett stort fokus och seriositet. Efter många kortare skivor och julskivor som gavs och såldes till släkt och vänner tog Sisters of Invention år 2012 steget in i en riktigt studio och gav 2013 ut sin första skiva ”Om & Om Igen” på det då nystartade familje-skivbolaget Oh Yeah Records.

Sedan gick det som det gick…

Nu är systrarna strax över 30 år och har fem album i sin katalog, en rad stora samarbeten och turnéer med till exempel Bohuslän Big Band, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Jacob Karlzon, Ida Sand med flera.

2017 mottog de SR P2:s pris Jazzkatten som bästa grupp. 2016 vann de tävlingen Euroradio Jazz Competition i Amsterdam. Nu ska de ut på en turné med musik från senaste albumet Sisterhood, samt några lite äldre godbitar. Musiken kan beskrivas som innovativ och fantasifull pop med tydliga jazzinfluenser.

Med denna turné vill de fira och hylla alla år av musikaliskt samarbete!
Karolina Almgren – saxofon & sång
Malin Almgren – trummor
Andreas Hourdakis – gitarr
Fanny Gunnarsson – piano
…. – bas