The Nomads – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

The Nomads

Live, 24 november, 2023

Support: Scumbag Millionaire

Den enda Göteborgsspelningen för The Nomads 2023 blir på Valand den 24 november då man firar 40-årsjubileum för genombrottsplattan ”Where the Wolf Bane Blooms” från 1983.

Gäster kommer att bjudas in och andra överraskningar är tänkbara.

I samband med detta kommer en speciell återutgivning av plattan både digitalt och som en LP i begränsad upplaga, båda med bonusmaterial som demoinspelningar och låtar från numera mycket sällsynta tidiga singlar.

Niklas Vahlberg i Nomads kommenterar:
”Where the Wolf Bane Blooms” spelades in i oktober 1983 i Mistlurs studio på vinden i en fallfärdig 1700-talsbyggnad på Maria Prästgårdsgata i Stockholm. Så här i efterhand känns det som vi hade en hel del tur med omständigheterna, det var inte helt självklart att personkemin skulle bli så perfekt med ett oerfaret band, en producent som aldrig tidigare producerat och en tekniker som inte ens var särskilt förtjust i skränig rock ’n’roll…Mistlur-studions väldigt distinkta ljud och speciella atmosfär var en mycket viktig del i det hela.”