Treat – 40th Anniversary Tour – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Treat – 40th Anniversary Tour

Live, 16 september, 2023

Support: Seventh Crystal & Velveteen Queen

- The 40th Anniversary Tour -

Legendariska Svenska hårdrockbandet Treat firar 2023 40-årsjubileum sen starten 1983, och kommer till Göteborg för en spelning på Valand den 10 mars som första stopp på ”40FY” turnén som bandet inleder under våren.

”Det ska bli extra kul att ha premiär i Göteborg, där vi alltid haft en hängiven publik och en gång i tiden inledde vår resa, då som förband till Wasp på Mudd Club 1984!”
Säger gitarristen Anders ”Gary” Wikström.

Bandet släppte i April 2022 sitt senaste album ”The Endgame” som mottogs väldig bra av både publik och press samt toppat listor både i Sverige och utomlands under det gångna året.
”Vi har medvetet inte spelat så mycket under förra året för att kunna satsa helhjärtat på 40-årsjubileet 2023 och vi har en del överraskningar längs vägen samt ny musik som vi tänker bjuda på under åretnu när bandet är i bättre form än någonsin”

Första skivan, ”Scratch and Bite” släpptes 1985. Med ”The pleasure principle” (1986) och ”Dreamhunter” (1987) befäste Treat sin plats som ett av landets mer populära melodiska hårdrockband under 80-talet.
Första perioden av bandets existens varade fram till 1993 och återförenades gjorde man 2005. Året därpå släpptes samlingsalbumet, ”Weapons of choice” och efter det har fyra studioplattor sett dagens ljus.
Den första av dessa, ”Coup de Grace” (2010), blev så pass populär att den innehar plats 91 över de 200 bästa svenska hårdrocksskivorna genom tiderna enligt Sweden Rock Magazine.
Det senaste släppet gjordes i våras och heter ”The Endgame.”

Bandet av Robert Ernlund (sång), Anders Wikström (gitarr), Jamie Borger (trummor) och Patrik Appelgren (keyboard) Nalle Påhlsson (bas)
Svensk, melodisk hårdrock blir inte bättre än så här!

Support: Seventh Crystal
Seventh Crystal levererar modern bombastisk hårdrock med ett sound inspirerat av ett melankoliskt Göteborg och hoppfulla melodier som för tankarna till topplistorna i USA.
Med ett ärligt uttryck och en konstant nerv i låtarna finns det något som alla kan relatera till.
Med den kritikerrosade debutplattan ”DELIRIUM” (2021) i bagaget är de nu redo att ta nästa steg och växla upp med ”WONDERLAND” som släpps över hela världen den 10/3. Samma dag som de intar Valands scen!”

VELVETEEN QUEEN

Äntligen spelar Velveteen Queen på hemmaplan igen, efter ett år som startade med en fantastisk turne genom Sverige med NESTOR och fortsatte sedan under sommaren med festivalspelningar på bl.a på Kristianstad Rockfest, Malmö Rockfest och Skogsröjet

I mars 2022 släppte de sin debutsingel ”TRAUMA” på Spotify och i maj 2022 släpptes ”LAST SENSATION” 3:dje singeln ”KENNY´s BLUES” släpptes i januari 2023.

I februari 2023 släppte Velveteen Queen sin fjärde singel ”CONCRETE CRUSADER” och har på bara ett år hunnit med att spela på Sweden Rock Festival, åkt som supportact till Hardcore Superstar och Nestor.

Velveteen släppte också sin första vinyl ”The Theater Sessions” i februari i samband med Nestor turnén.

Velveteen Queen´s sound bygger verkligen på bandets produktion hittills, med fantastiskt låtskrivande som spelar till deras styrkor: sexig, bluesig, nasty 80-talsrock ‘n’ roll, melodisk hårdrock och 70-talsbluesrock.

Bandet spelar just nu in sitt debutalbum och releasen är satt till mars 2024 och första singeln är planerad att släppas i mitten av oktober 2023

Missa dom inte på Valand den 16 september

www.facebook.com/seventhcrystalband
https://open.spotify.com/artist/1c22q7SV8CTRwU3Z0fAHvZ…