William Soovik Grand Finale – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

William Soovik Grand Finale

Live, 18 oktober, 2023

Nefertiti at Valand

"Välkommen till William Soovik Grand Finale! En hybrid, med influenser från Led Zeppelin och Frank Zappa till Keith Jarret, Charles Mingus och Ornette Coleman. Det är en liten skvätt rockigt och en dutt melodiskt, vackert, utåtriktat både för den jazznördige och för den bredare publiken. Bandet har beskrivits som “den saknade länken mellan Nirvana och The Bad Plus”.

Starten 2017 var ett försök för bandledaren att jobba sig ur en särskilt tråkig period av gig-torka och jazzångest. 2018 släpptes den kritikerhyllade debutskivan Rustik Musik, utvald till dagens skiva i DN, samt en topp-10 plats i Orkesterjournalens tävling “Gyllene Skivan”. Med tre släppta skivor är William Soovik Grand Finale en av Sveriges mest lovande tillskott på den moderna jazzscenen. Andra albumet “Major” har streamats över 750.000 gånger på Spotify, och bandet har representerat Sverige på den prestigefyllda festivalen Nordic Jazz Comets i Köpenhamn.

William Soovik – Trummor/Komposition Malin Wättring – Tenorsax Signe Lykkebo Dahlgreen – Tenorsax Joel Fabiansson – Gitarr Viktor Reuter – Kontrabas

“Göteborgstrummisen William Sooviks sällsamma blandning av frijazz, rock, vemod och ös är knappast kalkylerad, men känns desto mer genuin. Och hand band är utmärkt.” – Johannes Cornell, Dagens Nyheter. “Musiken känns öppen och skapad i stunden. Detta trots att Sooviks kompositioner innehåller välskrivna och roliga melodier och många arrangerade ensemblepartier. Det är välordnat men ändå stökigt. …ett album som är lätt att tycka om!” – Jan Strand, Orkesterjournalen.”