Amanda Ginsburg – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Amanda Ginsburg

Live, 18 oktober, 2022

Nefertiti at Valand

Jazzgodis!

Amanda Ginsburg – prisad med Grammis för Årets Jazz, och på bara ett par år har hon sjungit sig in i svenskarnas hjärtan – och vardagsrum.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:
”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Amanda Ginsburg , ja ni har kanske sett henne i Allsång på Skansen både en och två gånger, i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt” i SVT där hon tillsammans med Filip Ekestubbe tonsatte och tolkade Stig Dagerman, eller i säsongsavslutningen av Doobidoo i SVT tillsammans med Timo Räisänen.

Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor