Jazzfestival – Valand

Jazzfestival

Göteborg Classic Jazz, 30 augusti – 31 augusti, 2019

17 band under två dagar i slutet av augusti.

30-31 augusti är det åter dags för Göteborg Classic Jazz Festival. Spelplats är det numera klassiska jazzpalatset Valand.

Tretton internationella, nationella och lokala orkestrar plus tre speciella solister är bokade på de två scenerna. En veritabel svängfest utlovas för alla som gillar New Orleans, dixieland, swing och annan klassisk jazz. En stor nyhet för året är att även jazzbesläktade genrer som folkmusik och bluegrass får spelrum.

En av de gästande ensemblerna är Spöket i Köket som själva beskriver sig som ”folkfusion-storband med partypotential” och har gjort succé med oemotståndliga framträdanden och fina recensioner det senaste året.

Ett annat högintressant festivalinslag är Happy Heartaches  som spelar och sjunger tvättäkta bluegrass. Dessutom får vi besök av stockholmska Ladies Got the Blues som har gjort braksuccé på turnéer både här hemma och ute i Europa och nu kommer till Göteborg för första gången.

Även Next Generation Big Band, plantskolan för unga jazztalanger som leds av rutinerade Ralph Soovik, återkommer med till stor del ny besättning. Tre jazzsolister kommer att uppträda under festivalen.

Vi är mycket stolta att kunna presentera klarinettisten Adrian Cox  från London. Han gästspelar med både Max Lagers New Orleans Stompers och Second Line Jazzband. Det sistnämnda bandet gästas också av Anna-My Zetterberg, en av Västkustens bästa jazzsångerskor. Vi är dessutom lyckliga över att Gustav Lundgren  tar tåget från Stockholm och spelar Django Reinhardt-inspirerad gitarrjazz med två av sina vänner i Collectif Paris Swing.

Rutinerade västkustgängen Peoria Jazzband, Papa Piders Jazzband och Sir Bourbon Dixieland Band knyter ihop jazzsäcken.

Pris: Ordinarie / Medlem / Under 26 år
Festival: 795 kr / 700 kr / 350 kr
Fredag: 350 kr / 300 kr / 150 kr
Lördag: 550 kr / 500 kr / 250 kr

Köp biljett

Läs mer på jazzfest.se