Tribute to Åke Johansson – Valand
×

Väskförbudet: För tillfället gäller det ett allmänt väskförbud på större evenemang. Vi rekommenderar dig att lämna din väska hemma. Om du mot förmodan har med dig väska till en konsert ändå så behöver du alltid förvänta dig att väskan behöver visiteras innan du kommer in. Läs mer här.

Tribute to Åke Johansson

Live, 21 mars, 2024

Nefertiti at Valand

Legenden Åke Johansson kan utan överdrift kallas för jazzklubben Nefertitis huspianist under många år.
Showen är en konsert med tolkningar av Åkes kompositioner med insprängda filmklipp av korta anekdoter ur Åke Johanssons rika jazzliv där han satte den svenska jazzen på kartan och i synnerhet den västsvenska – tack vare sitt samarbete med legender som Dexter Gordon, Chet Baker och Toots Thielemans.
Allt framfört av pianotrion Förnuft och Känsla – ett väl etablerat namn på den svenska jazzhimlen och
Göteborgsbaserade pianisten Fabian Kallerdahl – som turnerat världen över i ett otal konstellationer .
Basisten Alfred Lorinius universitetsadjunkt vid Musikhögskolan Ingesund och han framträder i många av sina band
Trumslagare Johan Birgenius har spelat på mängder av scener över stora delar av världen och har sitt ursprung i Borås (Åke Johanssons hemstad) där han mottagit flertalet stipendier.
Kvällen till ära gästas Förnuft & Känsla av den fantastiska vokalisten Johanna Lillvik!
Johanna har tagit publiken med storm både med sitt egna band men också som vokalist inom blues och jazzvärlden. Hennes närvaro och starka uttryck lämnar ingen oberörd!
Låtarna i programmet är uteslutande ur Åke Johanssons låtskatt. Texterna är skrivna av musikern Dave Castle som textsatte mycket svensk jazz under sina år i landet.

Fabian Kallerdahl – piano
Alfred Lorinius – kontrabas
Johan Birgenius – trummor
Johanna Lillvik – sång